15:30

Fritsla IF F14

Referat: IBK Lockerud Mariestad F13 - Fritsla IF F14

Match mot Fritsla IF ett lag vi aldrig mött tidigare, visar sig vara ett lag som skjuter bra och kommer med fart.

Vi tar till ett nytt drag för att komma igång ordentligt direkt i matchen det är vår "GM" som tar beslutnom att kör 3 mot 3 med mkt fart. Det är sådan fart att man undrar om vi ska orka att spela matchen?!?

Tjejerna börjar bra och tar tag i spelet direkt skapar en del direkt, 1-0 kommer efter 2.03 Sara skjuter ett bra skott ifrån backplats och Alice Levin tar hand om returen på ett snyggt sätt. Fritsla är farliga i sina försök att göra mål och mkt riktigt så kommer kvitteringen till 1-1 efter 4.39 men hänger inte läpp för det. 6.40 så åker en motståndare ut för liggande spel men vi får inte riktigt igång bollrullet utan Fritsla reder ut den. 10.08 så tar Fritsla istället ledningen fram till 2-1 nu tänker man tanken att det blir tufft idag. 14.52 får vi ett frislag i offensivt hörn och motståndarna springer och byter vilket Bella och Ella uppfattar blixtsnabbt pass Bella mål Ella nu är det reducerat till 2-2 och nu har vi en mkt bra sista fem minuter av perioden som kanske är match avgörande 16,04 så snor Ester bollen av en motståndare och sätter högsta fart mot mål och sätter den snyggt intill målvaktens vänstra stolpe fram till ledning 3-2! 4-2 gör Vera efter lite kämpande om bollen på motståndarnas mittplan mitt framför målvakten Vera skjuter ett bra skott som betyder 4-2 tid 19.38 väldigt viktigt för matchen.

Andra perioden så pratar vi om att hålla motståndarna på utsidan och låta dom slå svåra pass. Detta gör vi bra och när vi går bort oss lite eller motståndarna gör bra saker så har vi våra målvakter som är rena väggarna stundtals. 2.50 börjar bollen nere hos Engla rullar ut den till en back över till andra backen upp till Vera som ser Bella som får den i fart ensam med målvakten kroppsfintar höger går med bollen vänster och lägger in den i öppet mål ledning 5-2! Nu börjar Fritsla att jobba sig in i matchen och spelar mkt bra och kommer i anfall efter anfall dom gör det mkt bra. Men tjejerna agerar bra och håller dom nästan alltid på utsidan och funkar inte det så täcker vi ned skottet. 11.47 så är återigen dags för Ester att göra mål fram till 6-2 assist av Vera väldigt viktigt mål för nu hade Fritsla haft ett tryck mot vårt mål i flera minuter. Vi reder ut resten av perioden och man kan ana en viss frustration ifrån Fritsla spelarna att dom inte kan få in bollen i vårt mål.

Känns som att "Tampa" övningen som vi kört en del i veckan var helt rätt träning för som vi sliter vid sargerna.

Tredje perioden så säger vi att fortsätta Hållan dom på utsidan i försvaret och driva upp bollen lägga den i offensivt hörn där vår forward tar hand om den och viktigaste orden är att EJ chansa och lägga den upp i banan om vi har bollen bakom deras mål så vi åker på kontringar. Det är några spelare som varit sjuka i veckan som börja känna av det så det gäller att hålla korta byten. Fritsla fortsätter att göra det svårt för oss i egen zon och vi har inte mkt boll i tredje men gör ett tålmodigt försvarsarbete. 7.22 så gör vi 7-2 genom Zoe som vänder bort motståndarna och gör mål efter en mycket bra ifrån Ida som vunnit boll i eget hörn. 9.32 så smäller Alice Bolin mål på halvvolley fram till 8-2 genom snyggt förarbete av sin namne Levin. Det blir också sista målet i matchen, ska man vara helt ärlig så är det kanske några bollar för mkt MEN vi ska inte be om ursäkt för vårt uppoffrande försvarsspel.

Trots en mkt strulig träningsvecka med mkt sjukdomar så gör vi en mkt bra match.